15 Aralık 2011 Perşembe

Bir PTT akşamı daha yaklaşıyor

"Yılbaşında napıyosun?"

Bu soruyu artık herkesden duymaya başladığıma göre, 2012 ye az kaldı.
İnsanların bu soruya çeşitli cevapları oluyor: "Abiii gecelere akıcaz yiaaaa", "Ayy arkadaşlarım parti falan yapıyolaaaar, hangisine gitsem bilemedim yaneee.", "Bilmem ki abi, napak?", "O bar beniim, bu bar senin kankaa yiaaa;)", "Sabahlara kadar koooop kooop!", "Evimde parti var, isteyen gelir millet!"

Şimdiye kadar buna benzer çeşitli "cool" cevaplar duydum. Allah aşkına hiç evinde sap sap oturucak yok mu güzel kardeşlerim ya!

Size kutup yıldızının, yani benim, planımı söylüyorum: PTT. Bu terimi daha önce duymamış olan, ve "Ptt? O ne laaa yılbaşını postanede mi geçiricen" şeklinde espri yapmaya çalışan arkadaşlarımız da yok değil hani. Kafasında hala böyle soru işaretleri oluşan elemanlarımız için söylüyorum: "Pijama Terlik Televizyon." yani PTT.

Kutup yıldızının bütün yılbaşı akşamları hep aynı geçti. Önce ailesiyle veya arkadaşlarıyla bir akşam yemeği yer, sonra babaannesine gider, orda küçücük eve sığmaya çalışan bütün sülalenin (abartı yok) arasında ezilmemeye çalışır, küçük kuzenlerinin tepesinde bağırıp çağırıp saçlarını çekiştirip durmasına katlanır, insanları ilginç ve eğlenceli kılmak adına bol miktarda şarap içer, gelen hediyeleri açar ve hepsinin inanılmaz derecede iğrenç olduğu gerçeğine rağmen "İnanmıyoruum! Çoook güzeel! Nası da bildin, kaç zamandır istiyoduum." şeklinde tepkiler verir ve bunların inandırıcı olmasına özen gösterir,  sonra eve geri döner, ailesiyle saatin 12 olmasını beklerler, yeni yıl kutlanır, iyi dilekler dilenir ve yatılır.

Şikayetçi miyim? Aslında hayır; çünkü ailemi her şekilde seviyorum. Ama allahın her yılbaşısı da sap mı geçirilir ya?! Bana bunu açıklayın. Şimdiye kadar hiçbir yılbaşında sevgilim olmadı. Ve mutlu çiftlerin öpüşerek yeni yıla girmelerini izlememek için genellikle partilerden uzak durdum. Saçımı başımı çekiştiren küçük kuzenlere katlanmayı mutlu aşıklar tablosuna tercih ederim.

Evet, 2012 kutlamalarına gelirsek, bu yıl yukardaki tüm kargaşaya da son verip sadece ve sadece evde kalıp ezik ayıcıklı pijamalarım, pelüş köpekli terliklerim, geyik boynuzu şeklinde tacım ve dağınık boktan topuzumla önüme gelen her şeyi yemek, 938792697529 kalori almak ve televizyon izlemek istiyorum. Bu rezil duruma birkaç ay önce odun bir sevgili tarafından terk edilen en yakın arkadaşımı da dahil ettiğim için tam sevinirken, bugün beni arayıp planlarının değiştiğini ve babasıyla yemeğe çıkacağını söylemesi, durumu daha da çaresiz kıldı. Görünen o ki, yeni yıla bırak sevgiliyle girmeyi, arkadaşımla bile giremeyeceğim.

Neyse, en azından yılbaşı akşamı bütün bunları yaparken yeryüzündeki tüm erkeklerin tam bir hıyar olduğu gerçeğinden kendimi vazgeçirmeye çalışacağım ve yeni yıldan yine adam gibi bir adam, adam gibi bir aşk dileyeceğim.

Umarım 2012 ağaçtan insan olmayı başaramamış, hep odun kalmış erkeklerimize bir yardım eli uzatır. Umarım hepimiz istediğimiz o yeni başlangıçlara, yeni aşklara sahip oluruz.
Not: Hani hediye olarak bir biscolata erkeği gelse, fena olmaz yani de neyse.
Şimdiden hepinize iyi seneleer:)